Най-вероятно максимумът на ваксинация е 50% от населението. Това заяви пред

...
Най-вероятно максимумът на ваксинация е 50% от населението. Това заяви пред
Коментари Харесай

Максимумът на ваксинация - 50% от населението у нас?

Най-вероятно максимумът на имунизация е 50% от популацията. Това съобщи пред Нова телевизия здравният икономист Аркади Шарков.

Според него с меки ограничения и думите на експерти процентът може да се вдигне.

Той дефинира новия здравен министър проф. Асена Сербезова като " огромен експерт ".

Шарков чака, че бюджетът на НЗОК ще бъде ревизиран. " Трябва да се построи добра система, а действия от болничната да бъдат трансферирани в извънболничната помощ, с цел да не се постанова всичко да ляга на плещите на лечебните заведения. Не бива и да се задръстват лечебните заведения с пациенти, които не са за болнично лекуване ", настоя той.

По негови думи превенцията на тютюнопушенето също е доста значима идея. Друг главен детайл за възстановяване на здравните грижи било запазването на фрагменти и стимулацията им, с цел да не изберат чужбина.

Според Шарков устойчивостта на здравната система ще докара до повече предвидимост на разноските и разплащанията при фармацевтичните компании и лечебните заведения. Качествена национална здравна осведомителна система ще наблюдава всяко придвижване в здравната сфера.

Експертът изрази мнение, че негативите от дейностите на предходния здравен министър доцент Стойчо Кацаров ще бъдат потушени в идващите месеци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР